• Problem med musarm börjar oftast med stelhet som sedan övergår till värk. Musarmsskydd, stöd – DuoPad.
Musarm - utsatta punkter är nacke, axelparti, armbåge och handled. DuoPad – hjälp och stöd

Musarm är en av Sveriges största folksjukdomar

Man räknar med att över en miljon datoranvändare i Sverige på grund av överansträngning i drabbats av musarm. Problem med musarm – symptomen –  börjar oftast med stelhet som sedan övergår till molande värk. Utsatta punkter är nacke, axelparti, armar, armbåge och handled. 

Vårt hjälpmedel följer med armens rörelser istället för att hela kroppen ska anpassas till ett på arbetsbordet liggande stöd. Placeringen under handloven ger avlastning för handledens mycket känsliga karpaltunnel.

Musarm ger värk i handled, armbåge, axlar & nacke. DuoPad är ett skydd och stöd som hjälper.

Fakta om musarm

Symtomen är lätta att känna igen:

  • Ökad stelhet i nacke och axelparti. Övergår successivt till en molande värk, som kan stråla ut i armen.
  • I skede två smyger sig värken ner mot armbågsleden och tilltar till besvärande smärta.
  • Därefter börjar smärtan bli mer eller mindre olidlig och kan fastna i armbågsled, handled eller axeln. Nackstelheten kan tillta.
  • I slutstadiet är man oförmögen att utföra arbete med datormus och kanske även annat arbete.
Karpaltunnel handled nerver muskler värk stelhet. DuoPad är ett stöd, skydd som hjälper dig.

Karpaltunnelsymdrom

Karpaltunneln är en smal vävnad i handleden som liknar en tunnel, där nerver och blodkärl passerar igenom. Upprepade böjningar av handleden på grund av muskelarbete pressar ihop tunneln. Detta leder i sin tur till en försämrad blodcirkulation och ömhet med påföljande smärta.

Vid långvarigt arbete med konstant böjd handled finns det stor risk för att den mjuka vävnaden förlorar sin elasticitet och Karpaltunneln förblir stel och du kan känna stickningar och domningar i händerna och fingrarna.

DuoPad motverkar musarm – följer armens rörelser – ger avlastning för handledens karpaltunnel.

Hjälp mot musarm – DuoPad handledsstöd

DuoPad följer med armens rörelser istället för att hela kroppen ska anpassas till ett på arbetsbordet liggande stöd. Placeringen under handloven ger avlastning för handledens mycket känsliga karpaltunnel.

Det lätta (4 gram) och fjädrande stödet gör att handleden förblir rak vid datorarbete. Därigenom minskar och förebyggs spänningar i hand-arm-skuldra och nacke – det vill säga musarm.